محل تبلیغات شما

بارها از حقوق ن نوشته ام و باور دارم تا ن یک جامعه آزاد و رشدیافته نباشند جامعه ای آزاد و قوی تربیت نخواهد شد. اما صادقانه بگویم "من خودم ام". ادعای روشنفکری هم ندارم. آنهایی که نوشته ام باور من است و این متن هم باورم.

در صفحه حامی پرسیده بودیم چرا همیشه پای یک زن در میان است؟ سوالی کمی طنازانه تا بازخوردش را ببینیم. بسیاری این سوال را کلیشه ای خواندند. شاید اما به نظرم چیزهای دیگر هم کلیشه شده است. کلیشه آن است که تا لب که باز می کنی سریع برچسب زن ستیزی می خوری. کلیشه آن است که با اولین نگاه متفاوت به جنسیت زدگی متهم شوی. مردان در تاریخ ظلم کم نکرده اند اما مگر ن معصوم بوده اند؟ ن هم خطا دارند و کم ندارند. این هجمه ها هم کلیشه است. ن جامعه ما آنقدر تحت فشار بوده اند که کلام اول به دوم برداشت زن ستیزانه می کنند و حاضر نیستند با حاق یک اندیشه مواجه شوند.

من کشته شدن یک زن را تایید نمی کنم. هیچ نمی دانیم از پرونده قتل او اما کم نداشته ام پرونده هایی که مرد پایش به بیمارستان روانی کشیده شده بود. نجفی را سالهاست می شناسم. فارغ از گرایش ی آدم باکلاسی می شناختمش. انسان با دیسپلینی بود. درس خوانده بود. وزین و متین بود. از ی و اختلاسش هم هرچه تلاش کردند چیزی به کفشان نیامد. شهردار هم که شد و پرونده های فساد مالی را بیرون آورد با پوشش توبیخ بر سر رقص یک دختربچه مجبور به استعفایش کردند.

دیروز که خبر قتل همسر دومش را شنیدم به شدت تعجب کردم. اما وقتی خبر اعتراف شخص نجفی منتشر شد و آن حضور عجیب و غریب صدا و سیما را که با پخش اخبار مرتبط با پرونده در مراحل مقدماتی آشکارا به مخالفت با قانون آیین دادرسی کیفری برخاسته بود، دیدم، ذهنم قفل کرد. در آغاز گفتم حتما دارد خودش را فدای فرزندش می کند. شاید فرزندش از سر خشم میترا استاد(هووی مادرش) را کشته و نجفی خودش را معرفی کرده تا فرندش را نجات دهد. بعد گفتم شاید پاپوش باشد. اما گویا همه پذیرفته بودند که او خودش قاتل است و بسیاری را دیدم که دعای عاقبت به خیری می کردند.

میترا استاد درگذشت و خدایش بیامرزاد. اما یک سوال رهایم نمی کند و نمی دانم چگونه دوستانی را که متلک بار حامی کرده اند، نمی آزارد؟ فقط کلمه زنش را دیده اید؟ ظرف ده ماه گذشته بر نجفی چه گذشته است که آن شخصیت به اینجا رسیده است؟ این کلیشه نیست. باور کنید نیست. بیایید این سوال را فارغ از جنسیت از خودمان بپرسیم. ازدواج عاشقانه و پرحاشیه شهردار تهران با میترا استاد به یکسال هم نکشید و با قتل تمام شد!!

حالا متهم به قتل می گوید: میترا استاد او را تهدید می کرده که آبرویش را می برد و زندگی اش را نابود می کند. به زن و فرزندش آسیب می رساند. او را از تماس با زن و دخترش محروم می کرده. او را تهدید می کرده که با مردانی که قبلا با آنها بوده رابطه برقرار می کرده و به او خیانت می کرده است. پسر مقتول هم می گوید مادرش سر مسایل مالی با نجفی اختلاف داشته است. در مورد مقتول هم نمی توانم قضاوت کنم. در مورد سخنان و مدعیات نجفی و خانواده اش هم نمی توانیم قضاوت کنیم. هنوز شب بلندی در پیش رو داریم. اما باور کنید بحث جنسیت نیست. بحث انسان است. یک انسان به قتل رسیده و دیگری نابود شده است. کسی می گفت کاش دیروز خودش را هم کشته بود. بلایی که سر نجفی آمده است از مرگ بدتر نباشد کمتر نیست. سریال "رسوایی تمام انگلیسی" را ببینید. عضو پارلمان بریتانیا در دهه های گذشته که همجنس گرا بود. شریک جنسی اش او را تهدید به افشای اسرار می کرد و همین کار را هم کرد و نماینده نقشه قتل او را کشید.

فارغ از جنسیت آنجا هم باید این سوال را پرسید.

واقعا اینها برای شما سوال نیست؟ فقط کلمه زن آزارتان داد؟ مطمینیم اذهان ما کلیشه زده نیستند؟! آیا این گونه نیست که به عنوان یک زن از جامعه خشمگینم و هر چه را می شنوم زن ستیزانه میفهمم؟ آنانی که نوشته های مرا خوانده اند باید بدانند زن ستیز نیستم. اما صادقانه فارغ از هرگونه روشنفکرنمایی اقرار می کنم اینها سوالات من است. سوالاتی جدی؟ نجفی گاف بزرگی داده است. خطا کرده است. در دام هوس افتاد و خیانت کرد. اینها انکار شدنی نیست. امروز هم ظاهرا قاتل است. او آنقدر بلا سرش آمده که نپرسم چرا پای مرد در میان است. که اگر می پرسیدیم به قول شمس تبریزی یخ از آن فرو می ریخت. سوال سردی بود. فقط بحث کشته شدن یک زن نیست. بحث نقاط پنهانی است که ما نمی بینیم و به عجیب بودن این پرونده دامن می زند. آنقدر عجیب که نمی توان قاطعانه قاتل بودن او را پذیرفت. پنج تیر از فاصله نزدیک شلیک شده که دو گلوله به مقتول خورده! گذشته از ابهامات این پرونده و رفتار غیرقانونی و غریب صدا و سیما واقعا باید پرسید چگونه می شود 67 سال بر یک خط علمی و نظام مند پیش بروی و ناگهان  قاتل بشوی! باور کنید سوالم عمیق تر از یک سوال سطحی جنسیتی است که بخواهد به کسی بربخورد. و عجیب است که دوستان ناقد برایشان سوال نشده است و فقط از ماهیت نه خودشان دفاع کرده اند. سوال اصلی این است بین این زن و مرد چه گذشت که اینگونه شد؟ اگر این اتفاق بین نجفی و همکار مردش هم افتاده بود باز هم این سوال ها را می پرسیدم.

اینکه چرا نجفی به اینجا رسید؟ شایعه شده است مقتول دستاویز برخی نهادها بوده است تا چاه ویلی در مسیر اصلاحات و نجفی بگذارند. این فقط یک تحلیل است. این روزها بازار شایعات داغ است و نمی توان درستی و نادرستی آنها را تایید کرد. اما فقط فکر کنید که یک درصد این ادعا درست باشد. اگر درست باشد باز هم برایتان سوال ایجاد نمی شود؟! باز هم حامی متهم است به زن ستیزی! شاید جوابتان مثبت باشد اما کاش می توانستم از حفظ اسراری شغلی دست بردارم و برخی پرونده هایم را با شما در میان بگذارم. همین!

خوابهای شگفت انگیز آدمها

عشق یا نیاز (در حاشیه ازدواج)

وقتی گربه بوزَرجُمِهر جان داد

هم ,زن ,یک ,نجفی ,نمی ,سوال ,است که ,او را ,می کرده ,در میان ,فارغ از

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

ذهن خسته