(مقدمه ای بر رویابینی و تعبیر رویا)
معمولا زیاد با من تماس میگیرند برای تعبیر خوابشان. نمیدانم کدام شیر پاک خورده ای در یک روز گرم تابستانی، حدود ۱۵ سال پیش، اسمش را عوضی گفت یا شماره اش را عوضی داد که از آن روز به من زنگ زدند برای تعبیر خواب و این داستان ادامه پیدا کرده تا همین لحظه که برایتان مینویسمش:
ـ الو
ـ بفرمایید
ـ سلام جناب. ببخشید مزاحم شدم ولی خیلی مهمه. من زیاد خواب نمیبینم ولی دیشب که این خوابی دیدم که همش فکرم مشغوله.
من هم اگر وقت داشته باشم بدم نمیآید در دنیای سورئال خواب آنها غرق شوم. عجب دنیای شگفتانگیزی است این رویاهای شبانه. بعضی وقتها حرفی نمیزنم تا خوابش را تعریف کند. بعد که در جهان خوابها غوطه خوردم، میپرسم: خوب امرتون؟
ـ هیچی دیگه میخوام تعبیر کنید.
ـ من؟ تعبیر خواب؟! نه خانم اشتباه گرفتید. بنده وکیل دادگستری ام، نه م و نه کارل گوستاو یونگ.
البته خداییش خیلی اوقات هم به طرف میگویم تعبیر خواب نمی کنم، ولی طرف گیر میدهد:
ـ میدونم سخت این کار رو می کنید ولی این بارو برای خدا. و بعد سفره دل خوابهایش را برایم باز میکند.
بعد از این همه مدت هم چیزهایی دستم آمده. حداقل می توانم بفهمم خواب تعبیر دارد یا اضغاث احلام است. اگر پریشان باشد به او میگویم برود. اما بعضی خوابها و خوابهای بعضی ها حقیقتا عجیبند.
مثلا هفته پیش یک نفر آمد و خوابش را برایم تعریف کرد. خواب دیده بود که با همسرش رفته اند در یک منطقه کوهستانی در دل کوه وارد مکانی شده بودند مثل دیرهای عجیب و غریب راهبان که به آنجا میگفتند: گتو»
میگفت: انگار ن یهودی بودند و زندگی میکردند اما بعضی هاشان مسلمان بودند و نماز میخواندند. قیافه و پوشش بعضیشان هم مثل راهبه های مسیحی بود.
خلاصه خیلی برایش عجیب بود! برای من هم.
اسمش هم عجیب بود. با خودم فکر کردم گتو از کجا میآید. بعد یاد جنگ جهانی دوم افتادم و دیوانه بازی های هیتلر . بعد هم یاد واژه گشتاپو افتادم. با خودم گفتم این ناخودآگاه عجب چیز عجیبی است. انگار سرخود گشتاپو» را مصغر کرده و سر و تهش را زده و برای خودش این واژه گتو» را ساخته.
میخواستم ادای یونگ را دربیاورم. ذهنم رفت سراغ اینکه کدام یک از آبا و اجداد این زن می توانسته در میان یهودیانی بوده باشد که از دست هیتلر فرار کرده اند و در ناخودآگاه او نفوذ کرده است. اما نقطه جالب ماجرا آنجا بود که گوشی ام را برداشتم و از سر عادت واژه گتو» را سرچ کردم و در کمال حیرت دیدم که معنا دارد. این اولین معنایی بود که گوگل بالا آورد:
در شهرها یا مناطق دیگر به محلهای که ساکنان آن غالباً از یک قوم یا از یک مذهب باشند گِتو (ghetto) گفته میشد و امروزه در کل به مناطق فقیر شهری که بیشتر، مهاجران یا اقلیتها در آن ساکنند گتو گفته میشود. گتو از نظر تاریخی در اروپا به محلههایی که اقلیت یهودی در آن ساکن بودند گفته میشد. در ایران برای بیان این معنی گاه واژه جهودمحله» بکار میرفته است.
واقعا عجیب بود. حتی یکبار هم این واژه نشنیده بودم. گفتم میدونید معنای گتو چیه؟
با تعجب پرسید: نه، مگه معنا داره؟ گوشی را گرفتم به سمتش که بخواند.
گرفت و خواند. چشمانش داشت از حدقه بیرون میزد. واقعا نمی دانست. گفتم حتما جایی خواندی یا چیزی شنیدی و در ناخودآگاهت نفوذ کرده و در خواب بازنمایی شده است.
بگذریم، ناخودآگاه جهان عظیمی است.
حالا این همه حرف زدم تا یک جریان را کلید بزنم. یعنی اگر موافق باشد با هم آغاز کنیم.
اگر حال و حوصله ای باشد از امروز می خواهم در استوریها (گذارش) گاهگاه خوابهای شگفت انگیز یا تجربه های جالب خواب افراد را بگذاریم. مثلا خوابهایی که تعبیر یافته اند یا مثل همین خوابی که تعریف کردم شگفت انگیز باشند. البته به شکل ناشناس.
اگر همراهی کردید که در قسمت گذارش (استوری های هایلایت) هم قسمتی میگذارم برای خوابها و رویاهای شگفت انگیز. شاید اولین جایی باشد که مخزن خوابهای آدمهاست.
آدرس حامی را هم که میشناسید:
https://www.instagram.com/hamiamuze/?hl=en
هم ,تعبیر ,خواب ,یک ,واژه ,کرده ,و در ,شگفت انگیز ,بود که ,عجیب بود ,که از

درباره این سایت